Oració a Sant Miquel

Sant Miquel. Ansó (Osca).

Arcàngel Sant Miquel, defenseu-nos en la lluita, sigueu el nostre ajut contra la dolenteria i els paranys del dimoni.

Supliquem que Déu el mantingui sota el seu imperi i vós, Príncep de la milícia celestial, llanceu a l'infern, amb el poder diví, Satanàs i els altres esperits malvats, que corren pel món buscant de perdre les ànimes.
Amén.


—en llatí—
Sancte Michael Archangele, defende nos in proelio, contra nequitiam et insidias diaboli esto praesidium.
Imperet illi Deus, supplices deprecamur: tuque, Princeps militiae caelestis, Satanam aliosque spiritus malignos, qui ad perditionem animarum pervagantur in mundo, divina virtute, in infernum detrude. Amen.



.

Comentaris

  1. http://www.guimera.info/avui/tribuna/SMiquel.htm

    Sant Miquel Arcàngel,
    defenseu-nos en la batalla.
    Sigueu la nostra empara
    contra la perversitat i els paranys del dimoni.
    Que Déu el reprimeixi, demanem suplicants,
    i vos, Príncep de la Milícia Celestial,
    llenceu a l'infern amb poder diví
    Satanàs i els altres esperits malignes
    que van escampats pel món
    per a la perdició de les ànimes.
    Amén.

    ResponElimina
  2. Penso que l'oració a Sant Miquel es podria complementar amb la pregària a Sant Miquel Arcàngel que el Papa Lleó XIII va compondre:

    "Oh gloriós príncep de les milícies celestials, Sant Miquel Arcàngel, defenseu-nos en el combat i en la terrible lluita que hem de sostenir contra els principats i les potestats, contra els dominadors d'aquest món de tenebres, contra els esperits malignes que habiten als espais celestes (Efesis 6, 12)! Veniu en auxili dels homes que Déu ha creat immortals, que va formar a la seva imatge i semblança i va rescatar amb gran preu de la tirania del diable (Saviesa 2, 23; 1 Corintis 6, 20).
    "Combateu en aquest dia, amb l'exèrcit dels sants àngels, els combats del Senyor com en un altre temps vau combatre contra Llucifer, el cap dels orgullosos, i contra els àngels apòstates que van ser impotents per resistir-vos i ja no van poder tenir mai més lloc al cel.
    "Sí, aquest gran drac, aquesta serp antiga, l'anomenat diable i Satanàs, el qui enganya tot el món, fou llançat amb els seus àngels al fons de l' abisme (Apocalipsi 12, 7-9). Però vet aquí que aquest antic enemic, aquest antic homicida ha aixecat ferotgement el cap. Disfressat d'àngel de llum i seguit de tota la turba d'esperits malignes, recorre el món sencer per apoderar-se'n i desterrar el nom de Déu i del seu Crist, per enfonsar, matar i lliurar a la perdició eterna les ànimes destinades a la eterna corona de glòria. Sobre els homes d'esperit pervers i de cor corrupte, aquest drac malvat vessa també, com un torrent de fang impur, el verí de la seva malícia infernal, és a dir, l'esperit de mentida, d'impietat, de blasfèmia i el buf enverinat de la impuresa, dels vicis i de totes les abominacions.
    "Enemics plens d'astúcia han omplert d'oprobis i amargors l'Església, esposa de l'Anyell immaculat, i han posat les seves mans criminals sobre els seus béns més sagrats. En el lloc sagrat mateix on hi ha constituïda la Seu del benaurat Pere i Càtedra de la Veritat que ha d'il·luminar el món, hi han alçat el tron abominable de la seva impietat amb el designi inic de ferir el Pastor i dispersar les ovelles.
    "Us supliquem doncs, oh príncep invencible, que auxilieu el poble de Déu i li doneu la victòria contra els atacs d'aquests esperits rèprobes. Aquest poble us venera com el seu protector i patró, i l'Església es gloria de tenir-vos com a defensor contra els malignes poders de l'infern. A vós us va confiar Déu la cura de conduir les ànimes a la beatitud celestial. Pregueu doncs al Déu de la pau que posi sota els nostres peus Satanàs vençut i de tal manera abatut que no pugui mai més mantenir els homes en la esclavitud, ni causar perjudici a l'Església! Presenteu les nostres pregàries davant la mirada del Totpoderós perquè puguem conciliar-nos les misericòrdies del Senyor com més aviat millor. Sotmeteu el drac, la serp antiga, que és el diable i Satanàs, llanceu-lo encadenat a l'abisme perquè no enganyi més les nacions (Apocalipsi 20, 2-3). Amén".

    "Des d'ara confiats en la vostra assistència i protecció, amb la sagrada autoritat de la Santa Mare Església, i en nom de Jesucrist, Déu i Senyor nostre, emprenem amb fe i seguretat repel·lir els assalts de l'astúcia diabòlica".

    - Heus aquí la Creu del Senyor, fugin potències enemigues.
    Va vèncer el Lleó de la tribu de Judà, l'estirp de David.
    - Que les vostres misericòrdies, oh Senyor, es realitzin sobre nosaltres.
    Com hem esperat de vós.
    - Senyor, escolteu la nostra pregària.
    I que el nostre clam s'elevi fins a vós.

    Preguem.
    "Oh Déu Pare de Nostre Senyor Jesucrist, invoquem el vostre Sant Nom, i implorem insistentment la vostra clemència perquè amb la intercessió de Maria Immaculada sempre Verge, la nostra Mare, i del gloriós Sant Miquel Arcàngel, us digneu a auxiliar-nos contra Satanàs i tots els altres esperits malvats que corren pel món buscant danyar el gènere humà i perdre les ànimes. Amén".

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies per aquesta aportació. No coneixia aquesta oració, composta en uns moments molt difícils per l'Església, com es pot desprendre de la mateixa oració.
      Ho posaré com una entrada nova al blog en aquests propers dies.

      Elimina
    2. Enllaç a aquesta oració, del Papa Lleó XIII. https://algunsgoigs.blogspot.com/2014/05/oracio-sant-miquel-del-papa-lleo-xiii.html

      Elimina
  3. En aquest poble tenen una Mare de Déu de la Puyeta amb goigs, https://www.todocoleccion.net/postales-aragon/postal-estampa-ntra-sra-puyeta-anso-huesca-ed-sicilia~x291888803

    ResponElimina
  4. de Puyeta, perdó, que sembla que és un diminutiu de Pueyo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Enllaç a aquesta foto de la Mare de Déu de Puyeta: https://www.flickr.com/photos/jvinolase/30188571652/

      Elimina
    2. Moltes gràcies per l'aportació, ja la introduiré properament. Fa molts anys ja vaig fer una foto d'aquesta marededéu.

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada